"> **Za bolji ostatak dana ujutro napravite ovih šest stvari** – Pozitivne promjene
">
Uncategorized

**Za bolji ostatak dana ujutro napravite ovih šest stvari**

Iako se jutarnja i dnevna rutina razlikuju od osobe do osobe, svi žele živjeti život što je bolje i kvalitetnije moguće.
Kako biste dan započeli motivirani i energični, savjetujemo vam da u vašu jutarnju rutinu uvrstite sljedeće navike koji će vam promijeniti cijeli dan na bolje.

1. Nakon buđenja, tjelovježba

Kako biste ubrzali metabolizam i podignuli dnevnu razinu energije, započnite dan kratkim treningom. Odaberite bilo koju vrstu treninga koja vama odgovara i prvih 30 minuta svaki dan vježbajte.

2. Doručkujte zdravo
Umjesto peciva i ušećerenih pahuljica, odaberite zdrav i nutritivno bogat doručak. Odlučite se za ono što vašem organizmu više odgovara; bio to omlet, zobena kaša, smoothie ili neka druga zdrava opcija.

3. Isplanirajte dan i zapišite obveze i ciljeve na papir
U svoj planer napišite sve što trebate napraviti taj dan, na kojim ciljevima ćete raditi, što trebate kupiti i slično. Tim potezom imat ćete sve ispred sebe bez stresiranja oko zaboravljanja neke od obveza.

4. Pročitajte nekoliko stranica neke knjige
Čitati svakodnevno vrlo je važno za zdravlje i mentalni trening pa osim večernjeg, počnite primjenjivati i jutarnje čitanje. Uzmite neku zanimljivu i pozitivnu knjigu i pročitajte barem nekoliko stranica ili jedno poglavlje.

5. Ostavite mobitel po strani
Umjesto listanja društvenih mreža, držite se već spomenute knjige. Fokusirajte se na važne stvari koje vas čekaju, a digitalni svijet ostavite za put do posla ili pauzu za ručak.

6. Pješačite
Izađite jednu ili dvije stranice prije ili parkirajte auto nešto dalje od vašeg radnog mjesta. Prošetajte, dišite i promatrajte svijet oko sebe.

 

 

Izvor.ljepotaizdravlje.hr

Related posts

Spašavanje života- protiv cjepljenja- sloboda izbora

Administrator

Hoće li umjetna inteligencija zamijeniti ljude na radnim mjestima?

pozitivnepromjene

Kvalitetni odnosi utječu na sve, čak i na brže zacjeljivanje rana

Administrator